Jag har 5 stycken olika platser där jag odlar. Vi kan börja med växthuset, det stod på tomten när vi flyttade hit. Ett växthus i glas på 4 kvm. Som ni förstår så behöver jag ett större och därför har jag beställt ett tunnelväxthus ink leverans och montering 3*8 meter. Detta är beställt från ett företag som heter LIRENA. Finns annons på blocket https://www.blocket.se/vi/93934028.htm

Sedan har vi ett jordgubbsland. Där köpte jag revor i höstas och planterade. Även där med täckodling. Planen är att sätta upp ett galler runt och över så inte rådjuren eller fåglarna kommer åt jordgubbarna.

Sedan mitt stora odlingsland, på ca 30 kvm. Där kommer jag ha vitlök som jag satte I höstas, tre olika sorter. Potatis, morötter, lök, palsternacka och mycket mera.

Jag har även tre pallkragar, en med rabarber och smultron, en ska vara till sötpotatis och jordärtskocka. Den tredje till rädisor och rättika bland annat.

Nu kommer vi till mina senaste land. Jag har gjort ett kryddland vid en stubbe. Där ska de endast vara kryddor av olika slag. Förra året så grävde jag upp och la bara på jord. Det slutade med att de började växa gräs I hela landet. Men iår så la jag papp längst under och sedan brunnen hästgödsel och jord. Det återstår att se hur de blir.

Nu till det som blev klart idag. Min blomsterrabatt, även den runt en cirkel. Hur jag har gjort kommer jag skriva i ett annat inlägg. Men här planterade jag lökar av tulpaner, påsklilja och pärlhyacint. Det är sent ute men vi får hoppas att de kommer stt komma något till våren. De behöver ju en köldknäpp för att komma igång, men det kommer bli kallt och snö redan imorgon så vi får hoppas att det räcker.