Idag började jag att vinterså, detta har jag lärt mig genom Sara Bäckmos sida. Jag har aldrig gjort det förr, så vi får se hur de blir I vår om det kommer upp något.

Jag har som tidigare nämnt att jag har ett lass brunnen gödsel på tomten, det använde jag mig av idag. Det är de enda som inte är fruset, så därför kunde jag odla med det.

Jag har 2 stycken frigolit lådor som jag gjorde hål i botten med en skruvmejsel. Dessa har vi fått när vi hämtat fisk från frihamnen i göteborg.

Sedan är vi en päron ätande familj, så jag har sparat alla päron askar och har nu vintersått I dom.

Jag fyllde allt med gödsel, plattade till, tog in i växthuset och strödde på fröer. Sallad, ruccola och olika kryddor. Planen är att plantera ut i örtlandet senare i vår.

Sedan strödde jag på lite gödsel överst. Man ska lägga på snö också, men då den har tinat bort här så får jag vänta tills i veckan då de antagligen kommer snö och lägga på då istället.

Vinterså på friland
Jag testade också att så dill I mitt stora land. La på lite tinad gödsel, sedan frön och rasade runt lite. Överst la jag hösilage så inte fåglarna äter upp fröna. Blir intressant om det lyckas!